clock

Αναγνώστες

Επικοινωνία

Από το Blogger.
Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

.




ΘΕΜΑ : (Ε.Η.Δ.) "Συζήτηση σχετικά με την δημιουργία οδικών κόμβων ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε."

Στη συζήτηση του θέματος έλαβε μέρος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαχανά κ. Λεσπουρίδης Αλέξανδρος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλαϊτζίδης Απόστολος ενημέρωσε το σώμα για την υλοποίηση κατασκευής του κόμβου στο «Λαχανά» , διότι χρήζει άμεσης ανάγκης αφού είναι ζωτικής σημασίας και θα ενώσει το Νομό Θεσσαλονίκης με το Νομό Κιλκίς και πρότεινε έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος , την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής και τον ορισμό δικηγόρου για τον χειρισμό του θέματος.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχαν , στα τέλη Φεβρουαρίου , με τους Βουλευτές κ.κ. Αμοιρίδη Ιωάννη (Κιλκίς), Αναστασιάδη Σάββα (Β' Θεσσαλονίκης), Αμανατίδου Ευαγγελία (Β' Θεσσαλονίκης) και Αρβανιτίδη Γεώργιο (Β' Θεσσαλονίκης) με τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη Ιωάννη η οποία δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα , πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος για όλους τους κόμβους του Δήμου Λαγκαδά ήτοι: Λαχανά, Λαγκαδά (Λουτρών), Ασσήρου και Σοφούλας (Δορκάδας), την σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τον ορισμό από την Οικονομική Επιτροπή δικηγόρου για τον χειρισμό του θέματος.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Χαριτωνίδης Αναστάσιος είπε ότι η μη κατασκευή του κόμβου «Λαχανά» είναι τροποποίηση της μελέτης και πρότεινε τον αποκλεισμό του εργολάβου από την εξέλιξη του έργου.
Και κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά




Το Δημοτικό Συμβούλιο

Αφού άκουσε τις προτάσεις του Δημάρχου και των
 Δ. Σ. και Αντιδημάρχου και μετά από διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία που ακολούθησε στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαχανά

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ     ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει το κάτωθι ψήφισμα σχετικά με την κατασκευή οδικών κόμβων στο Δήμο Λαγκαδά από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.:
Δεν δέχεται καμία τροποποίηση της μελέτης των έργων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» και απαιτεί την άμεση υλοποίηση κατασκευής των κόμβων Λαχανά, Λαγκαδά (Λουτρών), Ασσήρου (Καραγάτσια) και Σοφούλας (Δορκάδος) του Δήμου Λαγκαδά.
Συστήνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την μετάβαση τους στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα Ιωάννη και τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη Ιωάννη αποτελούμενη από: 1. Αναστασιάδης Ιωάννης    Δήμαρχος Λαγκαδά
1.  Χαριτωνίδη     Αναστάσιο,  Αντιδήμαρχο Λαγκαδά
2.  Πάσχο                   Παντελή,    Δημοτικό Σύμβουλο
3.  Καλαϊτζίδη      Απόστολο,  Δημοτικό Σύμβουλο
4.  Γεωργουδάκη  Φίλιππο,     Δημοτικό Σύμβουλο
5.  Ρόκο                       Γεώργιο,    Δημοτικό Σύμβουλο
Αναθέτει στην Οικονομική Επιτροπή την ανάθεση σε δικηγόρο της ανωτέρω υπόθεσης.

Σε περίπτωση μη επιθυμητών αποτελεσμάτων και μετά από ενέργειες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Αριθμός Απόφασης 94/2011

.

0 σχόλια: